Viszlát Wonderful-Fleur !!! | Elbúcsúzom a blogtól!

Sziasztok!

Mikor 3 éve elindítottam a blogom a blogspot-on, nem gondoltam volna, hogy ilyen hamar be is fejezem a szerkesztését. Életemben több blogom is volt már, de ez nőtt a szívemhez leginkább. Sokat tanultam más bloggerektől, már ezért is megérte szerintem. Sajnos vannak fontosabb dolgok az életben, nem iskolás vagyok már, hogy legyen időm 2-3 naponta bejegyzéseket írni, sajnos a munkám nekem "nem engedi" ezt, ha nem dolgozom, inkább pihenek, de azt is ritkán, mert mindig van mit tenni-venni otthon. Sajnos mostanában alvási zavaraim vannak, ez teljesen leszívja az energiámat. Meg kiszerettem ebből az egészből, mert úgy tűnik, hogy az is divatbloggernek akar felcsapni, aki nem is tud semmit, csak a másikat másolja.

Nem csak a fenti okok, több is van, ami miatt befejezem a blogolást:

  1. A fent leírt időhiány
  2. Kedvhiány
  3. Ihlethiány
  4. Ha van időm, inkább mást csinálok
  5. Pénz
Valamint a látogatók. Igaz, a blogot magamnak csináltam, de mintha senkit sem érdekelt volna, mert mindenki a nagyobb blogokat tartotta a jobbnak, így az én kis blogom is árnyékukba került. De hát ez így szokott menni, ez ilyen. Sok kedves megjegyzést, tanácsot kaptam, szóval ez nem egy hű de nagy panasz volt tőlem.

Valamint a pénz. Ahhoz, hogy valakinek sikeres "szépség blogja" legyen, ahhoz nem csak idő, de pénz is kell. Mivel valamiből meg kell venni azokat a termékeket, amiket az ember nem csak, hogy szeretne használni, de a blogjára is szán. Mivel már nem csak arról szól ez az egész beauty blogolás, hogy amit szeretnék, azt megveszem és HASZNÁLOM, hanem a felesleges pénzköltésről is. Csak megvenni valamit azért, mert cuki, és csak tesztelni szeretnék, azért nem adok ki pénzt. Beleestem ebbe a hibába, és tanultam is belőle. Akinek nem inge, ne vegye magára, ugye. Most jó a fizetésem, de nem dobnám ki csak azért, hogy tesztelhessek valamit, ami jópofa, de tudom, hogy úgysem veszem hasznát. Ugye azért ennek is van egy pozitív oldala, mert ha többek szerint sem jó, akkor nem veszem meg, akinek belefér a keretbe, miért ne tehetné?

Nincs egyediség. Na hát, igen, ma már szinte lehetetlen egyedinek lenni, erről nem tehetünk. Ha valakinek támad egy jó ötlete, volt, hogy már azonnal más oldalakon is megtaláltam. Nagyon nehéz ebben a "világban" egyedinek lenni, és újat mutatni. Az meg már kicsit unalmas, hogy itt egy krém, leírjuk róla a szokásos sablon szöveget, így meg úgy hidratál stb.. ugyanígy egy palettáról, rúzsról stb. Jók ezek, csak már unalmas kicsit. Én az elején majd megvesztem ezekért, de az évek alatt unalmassá vált. 

Vannak olyan bloggerek, akikről lerí, hogy maguk népszerűsítése a cél. Nem mondok neveket, egy bloggert évek óta követek, és látszik is rajta, többen is megjegyezték már neki, nem csak az én észrevételem ez. Mindig ugyanazokat a videókat készíti el, sokan eljátsszák a pszichológust, a szépséggurut, menőznek a szépség-blogos rendezvényekkel. ahová elhívták őket, vagy csak úgy megjelentek, ami szerintem nem érdek, és nem sok embert érdekel. Így kell magunkból, egyszerű emberekből "celebet faragni". Sokan átesnek a ló túloldalára, azokat becsülöm, akik nem ilyen módon jutottak el oda, ahol vannak. Vannak bloggerek, akiket követek, akiket szeretek, és követni is fogom őket, mivel úgymond "ők voltak az elsők", és sokan szeretnének olyanok lenni, mint ők. Szóval itt megint csak az vegye magára, aki ilyen.

Amitől kicsit besokalltam, az az a tulajdonsága az embereknek, hogy minden tárgyat élőként kezelnek. Ezt magamon is észrevettem..
Kicsit sok, ha egy rúzst vagy más egyéb dolgot úgy istenítünk, mintha más nem is lenne az életben, felruházzuk olyan jelzőkkel, amiket egy tárgyra nem igazán mondunk úgy általában. Jó erre mondhatnám azt is, hogy a nők a kozmetikumokat istenítik, a férfiak meg a műszaki kütyüket stb. Csak már kicsit sok ez a mézes-mázaskodás egy egyszerű termék miatt, amit az ember utána úgyis elrak, mert talált egy jobbat, és így tovább. Érdekel engem is a véleménynyilvánítás egyes termékekről, mivel ha nem lenne ilyen blogger, akkor megvennénk a tényleg semmire való dolgokat is.. de azért nem kell túlreagálni a boldogságmámorban kigondolt véleményeinket. Talán ez az, ami miatt mások árnyékában maradtam.


Hát, lényegében ennyi lenne, amit még utoljára el szerettem volna mondani Nektek. A blogolást végleg befejeztem. Szerettem, de ha lenne időm, akkor sem folytatnám. Kicsit úgy érzem, hogy kinőttem ebből. Ugyanúgy érdekel a téma, követem a kedvenceimet, sokat tanultam más bloggerektől, de nincs energiám, kedvem, és pénzem, hogy úgy működjön a blog, mint régen. 

A tartalmat fent hagyom, azért 2,5-3 év alatt sok dolgot írtam, és jó érzés nosztalgiázni is :)

Nagyon fog hiányozni, és biztos elkap majd az érzés, hogy de jó lenne írogatni, de az elmúlt 1 évben is így volt, aztán mégsem indult be a blog újra, úgyhogy tényleg semmi értelmét nem látom a folytatásnak. 

Köszönöm a követőimnek ezt a pát szép évet itt a neten, valamint a több, mint 35.000 látogatót.
Legyetek jók, SZIASZTOK!!



4 megjegyzés:

  1. Sok mindenben egyetértek, én is többször gondoltam már bele hasonló okok miatt, hogy abba kéne hagyni a blogolást. Megváltoztak a preferenciáid, nincs mit ezen ragozni, nem szabad erőltetni, ha már nem esik jól :)

    VálaszTörlés
  2. Sajnálom, hogy kiábrándultál. Sok igazságot leírtál, sokszor valóban ilyen a blogoszféra. :(
    Minden jót és boldogságot kívánok! :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon sajnálom, hogy abbahagyod, másrészt viszont meg is értelek. Kicsit szélmalomharc dolgozó (családos) emberként a mai világban blogot vezetni. Túl sok már a "versengő", akinek több pénze/ideje/ihlete van, nehéz kitörni. Nem panaszkodom, de egy idő után demotiváló tud lenni, hogy olyan tartalmak válnak sztárrá, amiknél sokkal jobbak is vannak, míg azok méltatlanul kallódnak egy szűk közösségben. Hát, ilyen ez... Azért, ha újra lelkesedni kezdesz, gyere vissza. :)

    VálaszTörlés